Bibliotheek Ommen

Klik hier voor de website van Bibliotheek Ommen

donderdag 9 februari 2012

Grote belangstelling voor opening Speelbieb in Lemele

Onder grote belangstelling is de Speelbieb in Lemele, een samenwerking tussen Kinderopvang Speelwerk uit Meppel en Bibliotheek Ommen, afgelopen woensdag door wethouder Scheele geopend. Met het in elkaar steken van twee puzzelstukken werden  op symbolische wijze de twee instellingen met elkaar verbonden. Wethouder Scheele roemde de samenwerking tussen kinderopvang en bibliotheek in één gebouw, een combinatie die in het land nog niet vaak gezien is maar zeker navolging verdient.

Speelwerk
Directeur Walter Hardenberg van Kinderopvang Speelwerk schetste in zijn openingstoespraak de visie van Speelwerk op de uitvoering van de kinderopvang. Speelwerk kiest  er bewust voor ook kinderopvang in kleinere plaatsen te realiseren. Het versterkt de kwaliteit van leven in een kleine kern als er een school, een peuterspeelzaal en kinderopvang zijn. Bovendien past het bij de filosofie dat een kind wordt opgevoed door het hele dorp, dat niet alleen de ouders verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het kind. In Lemele is nu de situatie ontstaan dat school, kinderopvang en bibliotheek  een groot aandeel in die ontwikkeling kunnen leveren.

BibliotheekBibliotheekdirecteur Frederique Westera benadrukte ook de goede samenwerking en de gezamenlijke toekomst in het oude bibliotheekgebouw aan de Kerkweg. Zij zei gelukkig te zijn dat door de samenwerking met Speelwerk de bibliotheekvoorziening in Lemele gehandhaafd kan worden. Lof had zij voor Plaatselijk Belang dat zich hiervoor, ook richting gemeente, altijd hard gemaakt heeft. En veel dank was er voor de inwoners van Lemele die zich spontaan aangemeld hebben om als vrijwilliger de bibliotheek te helpen runnen. Het is duidelijk dat de bevolking de bibliotheek een warm hart toedraagt.

De verbouwingVeel woorden van waardering waren er voor de medewerkers van aannemer Exel. In een rap tempo hebben zij de verbouwing ter hand genomen. Samen met de inbreng van projectmanager Don van Holten heeft dat een frisse aantrekkelijke ruimte opgeleverd waar zowel kind als volwassene zich snel thuis zullen voelen.

Open huisHet open huis aansluitend aan de officiële opening werd ook druk bezocht. Zelfs de Statenfractie van het CDA,  in gezelschap van de Ommer CDA politici kwam langs om een kijkje te nemen. Van zowel inwoners van Lemele als van de politieke bezoekers  veel positieve klanken. En de aanwezige kinderen genoten van de draaimolen, de warme chocolademelk en het kleine presentje dat ze uit de grabbeljurk mochten halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten