Bibliotheek Ommen

Klik hier voor de website van Bibliotheek Ommen

vrijdag 6 januari 2012

Opening van kinderdagverblijf De Speelbieb en Bibliotheek Lemele bijna een feit

Speelwerk Kinderopvang heeft er bijna een nieuwe locatie bij in een nieuwe regio. Het kinderdagverblijf met de naam ‘De Speelbieb’ in Lemele opent 1 februari aanstaande de deuren!

In het vierde kwartaal van 2011 hebben de Bibliotheek Lemele en Speelwerk Kinderopvang de handen ineen geslagen. Speelwerk heeft het gebouw van de Bibliotheek overgenomen en verbouwd om kinderopvang aan te gaan bieden voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.
Het wordt een prachtige locatie, centraal gelegen nabij de basisschool. Voor ieder kind is hier, ongeacht de leeftijd volop ruimte om zich te ontwikkelen.

Een deel van de ruimte blijft beschikbaar voor de Bibliotheek. In deze ruimte zullen zowel de Bibliotheek als de buitenschoolse opvang ondergebracht worden. Ook peuterspeelzaal De Babbelberg, sinds 2011 aangesloten bij Speelwerk en basisschool  Ichthus zullen volop van deze samenwerking kunnen profiteren.
Aan de achterkant van het huidige bibliotheekgebouw komt een extra ingang waardoor de leerlingen van de school ook via het schoolplein naar de buitenschoolse opvang toe kunnen lopen. Zowel het jonge kind als kinderen van de basisschool zal Speelwerk optimaal bedienen.

Momenteel zijn beide partijen druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat Speelwerk en de Bibliotheek de gemeenschap van Lemele volop laten profiteren van hun voorzieningen. Voor de Bibliotheek betekent de samenwerking met Speelwerk dat de bibliotheekvoorziening in Lemele in stand gehouden kan worden. De Bibliotheek zal vanaf 25 januari weer geopend zijn.

8 februari aanstaande vindt de officiële opening plaats van het nieuwe pand. De Bibliotheek en kinderdagverblijf De Speelbieb nodigen iedereen uit vanaf 15:00 uur om een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand. Kijk voor meer informatie op http://www.speelwerk.net/ waar inschrijvingen vanaf heden al mogelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten