Bibliotheek Ommen

Klik hier voor de website van Bibliotheek Ommen

donderdag 22 september 2011

Wat verandert er [informatie van Speelwerk]

Op dit moment is het gehele gebouw ingericht als bibliotheek. In de nieuwe situatie zal de helft van het gebouw gebruikt gaan worden voor de kinderopvang van 0-4 jarigen. De andere helft krijgt een gecombineerde functie als bibliotheek en BSO. Er zullen maximaal 16 kinderen van 0-4 opgevangen worden en maximaal 20 kinderen in de BSO. Deze laatste kinderen komen vanaf 15.00 uur in het gebouw. Enkele dagdelen per week wordt het gebruik van de BSO gecombineerd met de openstelling van de bibliotheek.

De voorzijde van het gebouw zal ingericht worden als speelplaats voor de kinderen van 0-4 jaar. Daartoe wordt het bestaande hekwerk aan beide zijden van het gebouw deels vervangen door een hekwerk van 120 centimeter hoogte met een poort aan de voorzijde. Dit hekwerk is er voor de veiligheid van de jonge kinderen, weglopen en het meenemen door onverlaten wordt hiermee voorkomen.

De BSO zal gebruik maken van het bestaande schoolplein. Aan de achterzijde van het gebouw wordt een nieuwe toegang gemaakt waar de BSO kinderen de buitenspeelruimte eenvoudig kunnen bereiken. De meeste BSO kinderen komen van de Ichthus.

Aan de zuidzijde van het gebouw komen twee nieuwe deuren die toegang geven tot de groepsruimte van de kinderen en de slaapkamer. Aan de bovenzijde, in het schuine deel van het dak, komen in totaal drie nieuwe dakvensters voor meer daglicht.

Al met al een geheel ander interieur en exterieur voor het inmiddels dertig jaar oude bibliotheekgebouw aan de Kerkweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten